македонски » хинди   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

८५ [पचासी]
85 [pachaasee]

प्रश्न – भूतकाल १
prashn – bhootakaal 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

८५ [पचासी]
85 [pachaasee]

प्रश्न – भूतकाल १
prashn – bhootakaal 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Колку имате испиено? आप-- क---- प- ह-?
a----- k------ p-- h--?
Колку работевте? आप-- क---- क-- क---?
a----- k----- k--- k---?
Колку напишавте? आप-- क---- ल---?
a----- k----- l----?
   
Како спиевте? आप क--- स---?
a-- k---- s---?
Како го положивте испитот? आप-- प------ क--- प-- क-?
a----- p-------- k---- p--- k--?
Како го најдовте патот? आप-- र----- क--- म---?
a----- r----- k---- m---?
   
Со кого разговаравте? आप-- क---- स-- ब-- क-?
a----- k----- s---- b--- k--?
Со кого се договоривте? आप-- क---- स-- म------ ह--?
a------ k----- s---- m-------- h---?
Со кого славевте роденден? आप-- क---- स-- ज------ म----?
a----- k----- s---- j------- m------?
   
Каде бевте? आप क--- थ-?
a-- k----- t--?
Каде живеевте? आप क--- र--- थ-?
a-- k----- r----- t--?
Каде работевте? आप-- क--- क-- क---?
a----- k----- k--- k---?
   
Што препорачавте? आप-- क--- स--- द- ह-?
a----- k-- s----- d-- h--?
Што јадевте? आप-- क--- ख--- ह-?
a----- k-- k----- h--?
Како дознавте? आप-- क--- अ---- क---?
a----- k-- a------ k---?
   
Колку брзо возевте? आप-- क---- त--- ग--- च---?
a----- k------ t-- g----- c------?
Колку долго летавте? आप-- क---- स-- त- उ---- क- ह-?
a----- k----- s---- t-- u---- k-- h--?
Колку високо скокнавте? आप-- क---- ऊ---- त- क--- ह-?
a----- k------ o------- t-- k---- h--?