македонски » хинди   Минато на модалните глаголи 1


87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

८७ [सत्तासी]
87 [sattaasee]

भूतकालवाचक सहायकारी क्रियाएँ १
bhootakaalavaachak sahaayakaaree kriyaen 1

87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

८७ [सत्तासी]
87 [sattaasee]

भूतकालवाचक सहायकारी क्रियाएँ १
bhootakaalavaachak sahaayakaaree kriyaen 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Ние моравме да ги полеваме цвеќињата. हम-- प---- क- प--- द--- प--
h---- p------ k- p----- d--- p--a
Ние моравме да го расчистиме станот. हम-- घ- ठ-- क--- प--
h---- g--- t---- k----- p--a
Ние моравме да ги измиеме садовите. हम-- ब---- ध--- प--
h---- b----- d---- p--e
   
Моравте ли да ја платите сметката? क्-- त------ ब-- द--- प--?
k-- t----- b-- d--- p---?
Моравте ли да платите влез? क्-- त------ प----------- द--- प--?
k-- t----- p------------ d--- p---?
Моравте ли да платите казна? क्-- त------ ज------- द--- प--?
k-- t----- j------- d--- p---?
   
Кој мораше да се поздрави? कौ- ज--- च---- ह-?
k--- j---- c------- h--?
Кој мораше да си оди рано дома? कि-- घ- ज---- ज--- ह-?
k--- g--- j----- j---- h--?
Кој мораше да го земе возот? कि-- ट---- प----- ह-?
k--- t--- p-------- h--?
   
Ние не сакавме да останеме долго. हम औ- र--- न--- च---- थ-
h-- a-- r----- n---- c------- t-e
Ние не сакавме да пиеме ништо. हम क-- प--- न--- च---- थ-
h-- k---- p---- n---- c------- t-e
Ние не сакавме да пречиме. हम प----- न--- क--- च---- थ-
h-- p-------- n---- k----- c------- t-e
   
Јас штотуку сакав да телефонирам. मै- फ-- क--- ह- व--- थ- / व--- थ-
m--- p--- k----- h-- v---- t-- / v----- t--e
Јас сакав да нарачам едно такси. मै- ट----- ब----- च---- थ- / च---- थ-
m--- t------ b------ c------- t-- / c-------- t--e
Јас имено сакав да патувам дома. वा---- म-- म-- घ- ज--- च---- थ- / च---- थ-
v------ m--- m--- g--- j---- c------- t-- / c-------- t--e
   
Јас мислев, дека сакаше да ја повикаш твојата жена. मु-- ल-- क- त-- अ--- प---- क- फ-- क--- च---- थ-
m---- l--- k- t-- a----- p---- k- p--- k----- c------- t-e
Јас мислев, дека сакаше да повикаш информации. मु-- ल-- क- त-- स---- स--- क- फ-- क--- च---- थ-
m---- l--- k- t-- s------- s--- k- p--- k----- c------- t-e
Јас мислев, дека сакаше да нарачаш пица. मु-- ल-- क- त-- प----- म------ च---- थ-
m---- l--- k- t-- p---- m--------- c------- t-e