македонски » хинди   Императив 2 (Наредбена форма)


90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

९० [नब्बे]
90 [nabbe]

आज्ञार्थक २
aagyaarthak 2

90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

९० [नब्बे]
90 [nabbe]

आज्ञार्थक २
aagyaarthak 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Избричи се! दा-- ब----
d------ b----!
Измиј се! स्--- क---
s---- k---!
Исчешлај се! बा- ब----
b--- b----!
   
Јави се! Јавете се! फो- क--- फ-- क------
p--- k---- p--- k------!
Почнувај! Почнете! शु-- क--- श--- क------
s----- k---- s----- k------!
Престани! Престанете! छो--- छ-------
c------ c-------!
   
Остави го тоа! Оставете го тоа! छो--- क---- छ-------
c------ k----- c-------!
Кажи го тоа! Кажете го тоа! ऐस- ब---- क---- ब-----
a--- b---- k----- b----!
Купи го тоа! Купете го тоа! यह ख----- क---- य- ख------
y-- k-------- k----- y-- k--------!
   
Не биди никогаш нечесен! कभ- ब----- म- ब---
k----- b------- m-- b---!
Не биди никогаш дрзок! कभ- ढ-- म- ब---
k----- d----- m-- b---!
Не биди никогаш неучтив! कभ- अ---- म- ब---
k----- a----- m-- b---!
   
Биди секогаш чесен! हम--- स---- र---
h------ s------ r---!
Биди секогаш љубезен! हम--- अ---- र---
h------ a------ r---!
Биди секогаш учтив! हम--- व----- र---
h------ v----- r---!
   
Одете си со здравје! कृ--- घ- प-------
k----- g--- p--------!
Внимавајте добро на себе! अप-- ध---- र-----
a---- d----- r------!
Посетете не наскоро повторно! फि- ज---- म---- आ------
p--- j----- m----- a------!