македонски » хинди   Споредни реченици со дека 1


91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

९१ [इक्यानवे]
91 [ikyaanave]

कि से सबओर्डिनेट क्लॉजस १
ki se sabordinet klojas 1

91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

९१ [इक्यानवे]
91 [ikyaanave]

कि से सबओर्डिनेट क्लॉजस १
ki se sabordinet klojas 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Времето утре можеби ќе биде подобро. कल म--- स----- इ--- अ---- ह---
k-- m----- s--------- i---- a------ h--a
Од каде го знаете тоа? यह आ--- क--- स- प-- ल--?
y-- a----- k----- s- p--- l---?
Се надевам, дека ќе биде подобро. मु-- आ-- ह- क- इ--- अ---- ह---
m---- a---- h-- k- i---- a------ h--a
   
Тој ќе дојде сосема сигурно. वह न------ र-- स- आ---
v-- n------- r-- s- a---a
Сигурно ли е тоа? क्-- य- न------ ह-?
k-- y-- n------- h--?
Јас знам, дека тој ќе дојде. मु-- प-- ह- क- व- आ---
m---- p--- h-- k- v-- a---a
   
Тој сигурно ќе се јави. वह न------ र-- स- फ-- क----
v-- n------- r-- s- p--- k----a
Навистина? सच?
s---?
Мислам, дека тој ќе се јави. मु-- ल--- ह- क- व- फ-- क----
m---- l----- h-- k- v-- p--- k----a
   
Виното сигурно е старо. अं---- श--- न------ र-- स- प----- ह-
a------- s------ n------- r-- s- p------- h-i
Го знаете ли тоа со сигурност? क्-- आ--- न------ र-- स- प-- ह-?
k-- a----- n------- r-- s- p--- h--?
Претпоставувам, дека е старо. मु-- ल--- ह- क- व- प----- ह-
m---- l----- h-- k- v-- p------- h-i
   
Нашиот шеф изгледа добро. हम--- स--- अ---- द---- ह-
h------ s----- a------ d------ h-i
Мислите? आप-- ऐ-- ल--- ह-?
a----- a--- l----- h--?
Мислам, дека тој изгледа дури многу добро. मु-- ल--- ह- क- व- ब--- अ---- द---- ह-
m---- l----- h-- k- v-- b---- a------ d------ h-i
   
Шефот сигурно има девојка. सा-- क- न------ र-- स- ए- द---- ह-
s----- k-- n------- r-- s- e- d--- h-i
Верувате ли навистина? क्-- आ--- स---- ल--- ह-?
k-- a----- s-------- l----- h--?
Сосема е можно, дека тој има девојка. यह स---- ह- क- उ--- ए- द---- ह-
y-- s------ h-- k- u----- e- d--- h-i