македонски » хинди   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

९२ [बानवे]
92 [baanave]

कि से सबओर्डिनेट क्लॉजेस २
ki se sabordinet klojes 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

९२ [बानवे]
92 [baanave]

कि से सबओर्डिनेट क्लॉजेस २
ki se sabordinet klojes 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Ме лути, дека рчиш. मु-- ग----- आ-- ह- क- त-- ख------ भ--- ह-
m---- g---- a--- h-- k- t-- k-------- b------ ho
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. मु-- ग----- आ-- ह- क- त-- इ--- ब--- प--- ह-
m---- g---- a--- h-- k- t-- i----- b---- p---- ho
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. मु-- ग----- आ-- ह- क- त-- ब--- द-- स- आ-- ह-
m---- g---- a--- h-- k- t-- b---- d-- s- a--- ho
   
Мислам, дека му треба лекар. मु-- ल--- ह- क- उ--- ड----- क- ज़---- ह-
m---- l----- h-- k- u---- d----- k-- z------- h-i
Мислам, дека тој е болен. मु-- ल--- ह- क- व- ब---- ह-
m---- l----- h-- k- v-- b------ h-i
Мислам, дека тој сега спие. मु-- ल--- ह- क- व- अ- स- र-- ह-
m---- l----- h-- k- v-- a- s- r--- h-i
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. हम-- आ-- ह- क- व- ह---- ब--- स- श--- क----
h---- a---- h-- k- v-- h------- b---- s- s------ k----a
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. हम-- आ-- ह- क- उ--- प-- ब--- प--- ह-
h---- a---- h-- k- u---- p--- b---- p---- h-i
Ние се надеваме, дека тој е милионер. हम-- आ-- ह- क- व- ल---- ह-
h---- a---- h-- k- v-- l-------- h-i
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. मै--- स--- ह- क- त------- प---- क- स-- द------- ह--
m----- s--- h-- k- t-------- p---- k- s---- d--------- h--e
Слушнав, дека таа лежи во болница. मै--- स--- ह- क- व- अ------ म-- ह-
m----- s--- h-- k- v-- a------- m--- h-i
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. मै--- स--- ह- क- त------- प--- ग---- ट-- ग-- ह-
m----- s--- h-- k- t-------- p----- g----- t--- g---- h-i
   
Ме радува, дека дојдовте. मु-- ख--- ह- क- आ- आ--
m---- k------ h-- k- a-- a--e
Ме радува, дека имате интерес. मु-- ख--- ह- क- आ--- द------- ह-
m---- k------ h-- k- a----- d---------- h-i
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. मु-- ख--- ह- क- आ- घ- ख----- च---- ह--
m---- k------ h-- k- a-- g--- k--------- c------- h--n
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. मु-- अ---- ह- क- आ--- ब- प--- ह- ज- च--- ह-
m---- a----- h-- k- a------- b-- p----- h-- j- c----- h-i
Се плашам, дека мораме да земеме такси. मु-- अ---- ह- क- ह--- ट----- ल--- ह---
m---- a----- h-- k- h---- t------ l---- h---e
Се плашам, дека немам пари кај себе. मु-- अ---- ह- क- म--- प-- प--- न--- ह--
m---- a----- h-- k- m--- p--- p---- n---- h--n