македонски » хинди   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

+ ९४ [चौरानवे]94 [chauraanave]

+ समुच्चयबोधक अव्यय १samuchchayabodhak avyay 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

९४ [चौरानवे]
94 [chauraanave]

समुच्चयबोधक अव्यय १
samuchchayabodhak avyay 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Чекај, додека да престане дождот. ठह--- ज- त- ब---- न-- र----
t------- j-- t-- b------ n---- r-----e
+
Чекај, додека да бидам готов / готова. ठह--- ज- त- म--- प--- न-- ह---
t------- j-- t-- m--- p---- n---- h--a
+
Чекај, додека тој да се врати. ठह--- ज- त- व- व--- न-- आ--
t------- j-- t-- v-- v----- n---- a--a
+
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. मै- र------ / र------ ज- त- म--- ब-- स-- न-- ज---
m--- r------- / r-------- j-- t-- m--- b--- s---- n---- j---e
+
Ќе почекам, додека да заврши филмот. मै- र------ / र------ ज- त- फ़---- ख--- न-- ह---
m--- r------- / r-------- j-- t-- f--- k---- n---- h---e
+
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. मै- र------ / र------ ज- त- ह-- ब---- न--- ह---
m--- r------- / r-------- j-- t-- h---- b----- n---- h---e
+
   
Кога патуваш на одмор? तु- छ-------- प- क- ज- र-- ह-?
t-- c--------- p-- k-- j- r--- h-?
+
Уште пред летниот распуст? गर--- क- छ-------- स- प---?
g----- k-- c--------- s- p-----?
+
Да, уште пред да започне летниот распуст. हा-- ग---- क- छ-------- श--- ह--- स- प---
h---- g----- k-- c---------- s---- h--- s- p----e
+
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. सर--- श--- ह--- स- प--- छ- ठ-- क--
s----- s---- h--- s- p----- c---- t---- k--o
+
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. मे-- प- ब---- स- प--- अ--- ह-- ध- ल-
m-- p-- b------- s- p----- a---- h---- d-- lo
+
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. बा-- ज--- स- प--- ख---- ब-- क--
b----- j---- s- p----- k------- b--- k--o
+
   
Кога ќе се вратиш дома? तु- व--- घ- क- आ-- व--- ह-?
t-- v----- g--- k-- a--- v---- h-?
+
По наставата? क्--- क- ब--?
k---- k- b---?
+
Да, откако ќе заврши наставата. हा-- क---- ख--- ह--- क- ब--
h---- k---- k---- h--- k- b--d
+
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. उस-- स-- द------- ह- ज--- क- ब-- व- क-- न--- क- स--
u---- s---- d--------- h- j---- k- b--- v-- k--- n---- k-- s--a
+
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. उस-- न---- छ---- क- ब-- व- अ----- च-- ग--
u----- n------- c-------- k- b--- v-- a------- c---- g--a
+
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. अम---- ज--- क- ब-- व- ध---- ह- ग--
a------- j---- k- b--- v-- d-------- h- g--a
+