македонски » хинди   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

९६ [छियानवे]
96 [chhiyaanave]

समुच्चयबोधक अव्यय ३
samuchchayabodhak avyay 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

९६ [छियानवे]
96 [chhiyaanave]

समुच्चयबोधक अव्यय ३
samuchchayabodhak avyay 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. जै-- ह- घ-- क- अ---- ब--- ह-- म-- उ--- / उ--- ह--
j---- h-- g----- k- a------ b----- h--- m--- u----- / u------ h--n
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. जै-- ह- म-- प---- ल--- / ल--- ह--- म--- थ--- ह- ज--- ह-
j---- h-- m--- p------ l----- / l------ h---- m---- t------ h- j----- h-i
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. जै-- ह- म-- ६- क- ह- ज----- / ज------ म-- क-- क--- ब-- क- द---- / द----
j---- h-- m--- 60 k- h- j------ / j-------- m--- k--- k----- b--- k-- d----- / d-----e
   
Кога ќе се јавите? आप क- फ-- क-----?
a-- k-- p--- k------?
Штом имам еден момент време. जै-- ह- म--- क-- स-- म-----
j---- h-- m---- k---- s---- m----a
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. जै-- ह- उ-- क-- स-- म------ व- फ-- क----
j---- h-- u-- k---- s---- m------ v-- p--- k----a
   
Колку долго ќе работите? आप क- त- क-- क-----?
a-- k-- t-- k--- k------?
Јас ќе работам, се додека можам. जब त- म-- क-- क- स--- / स--- ह--- म-- क-- क----- / क-----
j-- t-- m--- k--- k-- s----- / s------ h---- m--- k--- k------- / k-------e
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. जब त- म--- स--- अ---- ह-- म-- क-- क----- / क-----
j-- t-- m---- s---- a------- h--- m--- k--- k------- / k-------e
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. वह क-- क--- क- ब--- ब----- प- प-- ह-
v-- k--- k----- k- b----- b----- p-- p--- h-i
Таа чита весник, наместо да готви. वह ख--- ब---- क- ब--- अ---- प- र-- ह-
v-- k----- b------ k- b----- a------- p--- r---- h-i
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. वह घ- व--- ज--- क- ब--- म------ म-- ब--- ह-
v-- g--- v----- j---- k- b----- m-------- m--- b----- h-i
   
Колку што знам, тој живее овде. जह-- त- म--- प-- ह-- व- य--- र--- ह-
j----- t-- m---- p--- h--- v-- y----- r----- h-i
Колку што знам, неговата сопруга е болна. जह-- त- म--- प-- ह-- उ--- प---- ब---- ह-
j----- t-- m---- p--- h--- u----- p---- b------ h-i
Колку што знам, тој е невработен. जह-- त- म--- प-- ह-- व- ब-------- ह-
j----- t-- m---- p--- h--- v-- b--------- h-i
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. मै- स--- / स--- र- ग-- / ग--- न--- त- म-- स-- प- आ ज--- / ज---
m--- s--- / s---- r-- g--- / g----- n---- t- m--- s---- p-- a- j---- / j----e
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. मे-- ब- छ-- ग--- न--- त- म-- स-- प- आ ज--- / ज---
m---- b-- c----- g----- n---- t- m--- s---- p-- a- j---- / j----e
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. मु-- र----- न--- म---- न--- त- म-- स-- प- आ ज--- / ज---
m---- r----- n---- m---- n---- t- m--- s---- p-- a- j---- / j----e