македонски » хинди   Сврзници 4


97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

+ ९७ [सत्तानवे]97 [sattaanave]

+ समुच्चयबोधक अव्यय ४samuchchayabodhak avyay 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Тој заспа, иако телевизорот беше вклучен. टे------- च--- क- ब----- व- स- ग--
t--------- c------ k- b-------- v-- s- g--a
+
Тој остана уште, иако веќе беше доцна. बह-- द-- ह--- क- ब----- व- ठ--- ह-- ह-
b---- d-- h--- k- b-------- v-- t------ h-- h-i
+
Тој не дојде, иако бевме договорени. हम-- म---- थ-- फ-- भ- व- न--- आ-- ह-
h----- m----- t--- p--- b--- v-- n---- a--- h-i
+
   
Телевизорот беше вклучен. И покрај тоа тој заспа. टे------- च--- थ-- फ-- भ- व- स- ग-- ह-
t--------- c------ t--- p--- b--- v-- s- g--- h-i
+
Веќе беше доцна. И покрај тоа тој остана уште. पह-- ह- ब--- द-- ह- ग- थ-- फ-- भ- व- ठ--- ह-
p----- h-- b---- d-- h- g--- t---- p--- b--- v-- t------ h-i
+
Ние бевме договорени. И покрај тоа тој не дојде. हम--- म------ थ-- फ-- भ- व- न--- आ-- ह-
h------- m-------- t---- p--- b--- v-- n---- a--- h-i
+
   
Иако тој нема возачка дозвола, тој вози автомобил. उस-- प-- ल------- न ह--- क- ब----- व- ग--- च---- ह-
u---- p--- l------- n- h--- k- b-------- v-- g----- c------- h-i
+
Иако улицата е лизгава, тој вози брзо. रा---- च---- ह--- क- ब----- व- त--- ग--- च---- ह-
r----- c------ h--- k- b-------- v-- t-- g----- c------- h-i
+
Иако тој е пијан, тој вози велосипед. बह-- प--- क- ब----- व- स----- च---- ह-
b---- p---- k- b-------- v-- s----- c------- h-i
+
   
Тој нема дозвола. И покрај тоа тој вози автомобил. उस-- प-- ड-------- ल------- न--- ह-- फ-- भ- व- ग--- च---- ह-
u---- p--- d------- l------- n---- h--- p--- b--- v-- g----- c------- h-i
+
Улицата е лизгава. И покрај тоа тој вози така брзо. रा---- च---- ह-- फ-- भ- व- त--- ग--- च---- ह-
r----- c------ h--- p--- b--- v-- t-- g----- c------- h-i
+
Тој е пијан. И покрај тоа тој го вози велосипедот. उस न- ब--- प- ह-- फ-- भ- व- म--------- च---- ह-
u- n- b---- p-- h--- p--- b--- v-- m----------- c------- h-i
+
   
Таа не може да најде работа, иако има студирано. पढ-- ल--- ह--- क- ब----- उ-- न---- न--- म-- र-- ह-
p---- l---- h--- k- b-------- u-- n------- n---- m-- r---- h-i
+
Таа не оди на лекар, иако има болки. दर-- ह--- क- ब----- व- ड----- क- प-- न--- ज- र-- ह-
d--- h--- k- b-------- v-- d----- k- p--- n---- j- r---- h-i
+
Таа купува автомобил, иако нема пари. पै-- न ह--- क- ब----- उ- न- ग--- ख---- ह-
p---- n- h--- k- b-------- u- n- g----- k-------- h-i
+
   
Таа има студирано. И покрај тоа таа не може да најде работа. वह प--- ल--- ह-- फ-- भ- उ-- न---- न--- म-- र-- ह-
v-- p----- l----- h--- p--- b--- u-- n------- n---- m-- r---- h-i
+
Таа има болки. И покрај тоа таа не оди на лекар. उस-- द--- ह-- फ-- भ- व- ड----- क- प-- न--- ज- र-- ह-
u---- d--- h--- p--- b--- v-- d----- k- p--- n---- j- r---- h-i
+
Таа нема пари. И покрај тоа таа купува автомобил. उस-- प-- प--- न--- ह--- फ-- भ- उ--- ग--- ख----- ह-
u---- p--- p---- n---- h---- p--- b--- u---- g----- k-------- h-i
+