македонски » хинди   Двојни сврзници


98 [деведесет и осум]

Двојни сврзници

-

९८ [अट्ठानवे]
98 [atthaanave]

दोहरे समुच्चयबोधक अव्यय
dohare samuchchayabodhak avyay

98 [деведесет и осум]

Двојни сврзници

-

९८ [अट्ठानवे]
98 [atthaanave]

दोहरे समुच्चयबोधक अव्यय
dohare samuchchayabodhak avyay

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиहिन्दी
Патувањето навистина беше убаво, но премногу напорно. या---- अ---- र--- ल---- ब--- थ--------
y----- a------- r----- l---- b---- t------------e
Возот навистина беше точен, ама преполн. ट्--- स-- प- थ-- ल---- ए--- भ-- ह-- थ-
t--- s---- p-- t---- l---- e----- b----- h--- t--e
Хотелот навистина беше удобен, ама премногу скап. हो-- आ------- थ-- ल---- ब--- म----
h---- a------------ t--- l---- b---- m-----a
   
Тој ќе го земе или автобусот или возот. वह य- त- ब- ल--- य- ट----
v-- y- t- b-- l--- y- t--n
Тој ќе дојде или вечерва или утре изутрина. वह य- त- आ- श-- आ--- य- क- स---
v-- y- t- a-- s---- a---- y- k-- s---h
Тој ќе живее или кај нас или во хотел. वह य- त- ह---- स-- ठ----- य- ह--- म--
v-- y- t- h------ s---- t-------- y- h---- m--n
   
Таа зборува како шпански, исто така и англиски. वह स----- औ- अ------- द---- ह- ब-- स--- ह-
v-- s----- a-- a------- d---- h-- b-- s------ h-i
Таа живееше како во Мадрид, исто така и во Лондон. वह म------ औ- ल---- द---- म-- र-- ह-
v-- m------ a-- l----- d---- m--- r---- h-i
Таа како што ја знае Шпанија, исто така ја знае и Англија. उस- स---- औ- इ------ द---- ह- म---- ह--
u-- s--- a-- i------ d---- h-- m------ h--n
   
Тој не само што е глуп, туку исто така е и мрзелив. वह क--- म---- ह- न---- आ--- भ- ह-
v-- k---- m----- h-- n----- a------ b--- h-i
Таа не само што е убава, туку исто така е и интелигентна. वह क--- स----- ह- न---- ब-------- भ- ह-
v-- k---- s----- h-- n----- b--------- b--- h-i
Таа не зборува само германски, туку и француски. वह क--- ज---- ह- न---- फ़----- भ- ब---- ह-
v-- k---- j----- h-- n----- f----- b--- b------ h-i
   
Јас не умеам да свирам ниту на клавир, ниту пак на гитара. न म-- प----- ब-- स--- / स--- ह-- न ग----
n- m--- p------ b--- s----- / s------ h--- n- g----r
Јас не умеам да танцувам ниту валцер, ниту пак самба. न म-- व------ न-- स--- / स--- ह-- न- स-----
n- m--- v------ n---- s----- / s------ h--- n- s----a
Мене не ми се допаѓа нити операта, ниту пак балетот. न म--- ऑ---- अ---- ल--- औ- न ह- ब---
n- m---- o---- a------ l----- a-- n- h-- b---e
   
Колку побргу работиш, толку порано ќе бидеш готов. तु- ज---- ज---- क-- क----- उ--- ह- त-- ज---- प--- क- स----
t-- j----- j----- k--- k------ u---- h-- t-- j----- p---- k-- s----e
Колку порано ќе дојдеш, толку порано можеш да си одиш. तु- ज---- ज---- आ---- उ--- ह- त-- ज---- ज- स----
t-- j----- j----- a----- u---- h-- t-- j----- j- s----e
Колку човек старее, толку човек станува поудобен. को- ज---- उ--- म-- ब---- ह-- उ--- ह- व- आ--------- ह- ज--- ह-
k--- j----- u-- m--- b------ h--- u---- h-- v-- a------------ h- j---- h-i