македонски » хрватски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [dva]

Obitelj

2 [два]

Фамилија

-

2 [dva]

Obitelj

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
дедо dj-d
баба ba-a
тој и таа on i o-a
   
татко ot-c
мајка ma--a
тој и таа on i o-a
   
син sin
ќерка kć---a
тој и таа on i o-a
   
брат br-t
сестра se---a
тој и таа on i o-a
   
чичко uj-k
тетка te--a
тој и таа on i o-a
   
Ние сме една фамилија. Mi s-- o------.
Фамилијата не е мала. Ob----- n--- m---.
Фамилијата е голема. Ob----- j- v-----.