македонски » хрватски   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [dvadeset i devet]

U restoranu 1

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [dvadeset i devet]

U restoranu 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Дали е слободна масава? Da l- j- s--- s-------?
Ве молам, ми треба менито. Mo--- V--- h--- / h----- b-- j-------.
Што би можеле да препорачате? Št- m----- p----------?
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. Ra-- b-- p---.
Јас би сакал / сакала една минерална вода. Ra-- b-- m-------- v---.
Би сакал / сакала еден сок од портокал. Ra-- b-- s-- o- n------.
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. Ra-- b-- k---.
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. Ra-- b-- k--- s m-------.
Со шеќер, молам. Sa š------- m----.
   
Јас би сакал / сакала еден чај. Ht-- / h----- b-- č--.
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. Ht-- / h----- b-- č-- s- l------.
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. Ht-- / h----- b-- č-- s- m-------.
   
Имате ли цигари? Im--- l- c-------?
Имате ли еден пепелник? Im--- l- p--------?
Имате ли запалка? Im--- l- v----?
   
Мене ми недостасува една вилушка. Ne------- m- v-----.
Мене ми недостасува еден нож. Ne------- m- n--.
Мене ми недостасува една лажица. Ne------- m- ž----.