македонски » хрватски   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

+ 30 [trideset]

+ U restoranu 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [trideset]

U restoranu 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Еден сок од јаболко, молам. So- o- j------ m----. +
Една лимонада, молам. Li------- m----. +
Еден сок од домати, молам. So- o- r------- m----. +
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. Ja b-- r--- č--- c---- v---. +
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. Ja b-- r--- č--- b------ v---. +
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. Ja b-- r--- b--- p-------. +
   
Сакаш ли риба? Vo--- l- r---? +
Сакаш ли говедско месо? Vo--- l- g-------? +
Сакаш ли свинско месо? Vo--- l- s---------? +
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. Ht-- / h----- b-- n---- b-- m---. +
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. Ht-- / h----- b-- p---- s- p------. +
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. Ht-- / h----- b-- n---- š-- n- t---- d---. +
   
Го сакате ли ова со ориз? Že---- l- t- s r----? +
Го сакате ли ова со тестенини? Že---- l- t- s t----------? +
Го сакате ли ова со компири? Že---- l- t- s k--------? +
   
Ова не ми е вкусно. To m- n--- u-----. +
Јадењето е студено. Je-- j- h-----. +
Јас ова не го нарачав. To j- n---- n------ / n-------. +