македонски » хрватски   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [trideset i četiri]

U vlaku

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [trideset i četiri]

U vlaku

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Дали ова е возот за Берлин? Da l- j- t- v--- z- B-----?
Кога тргнува возот? Ka-- k---- v---?
Кога пристигнува возот во Берлин? Ka-- s---- v--- u B-----?
   
Простете, смеам ли да поминам? Op-------- s----- l- p----?
Мислам дека ова е моето место. Mi---- d- j- t- m--- m-----.
Мислам дека Вие седите на моето место. Mi---- d- s------ n- m---- m-----.
   
Каде е вагонот за спиење? Gd-- s- k--- z- s-------?
Вагонот за спиење е на крајот од возот. Ko-- z- s------- s- n- k---- v----.
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. A g--- j- r-------? – N- p------.
   
Можам ли да спијам долу? Mo-- l- s------ d----?
Можам ли да спијам во средината? Mo-- l- s------ u s------?
Можам ли да спијам горе? Mo-- l- s------ g---?
   
Кога ќе бидеме на границата? Ka-- s-- n- g------?
Колку долго трае патувањето до Берлин? Ko---- t---- v----- d- B------?
Дали возот доцни? Da l- v--- k----?
   
Имате ли нешто за читање? Im--- l- n---- z- č-----?
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Mo-- l- s- o---- d----- n---- z- j--- i p---?
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Da l- b---- m- m---- p-------- u 7 s---?