македонски » хрватски   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [trideset i pet]

Na aerodromu

35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [trideset i pet]

Na aerodromu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. Ht-- / H----- b-- r---------- l-- z- A----.
Дали е тоа е директен лет? Da l- j- t- i------ l--?
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. Mo--- m----- d- p------- z- n-------.
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. Ht-- / h----- b-- p-------- s---- r----------.
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. Ht-- / h----- b-- s--------- s---- r----------.
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. Ht-- / h----- b-- p---------- s---- r----------.
   
Кога оди следната машина за Рим? Ka-- p------- s------- z-------- z- R--?
Дали има уште две слободни места? Je-- l- s------- j-- d-- m-----?
Не, имаме само уште едно слободно место. Ne- i---- j-- s--- j---- s------- m-----.
   
Кога слетуваме? Ka-- s--------?
Кога ќе сме таму? Ka-- s-- t---?
Кога има автобус до центарот на градот? Ka-- v--- a------ u c----- g----?
   
Ова е вашиот куфер? Da l- j- t- V-- k----?
Ова е вашата ташна? Da l- j- t- V--- t----?
Ова е вашиот багаж? Da l- j- t- V--- p-------?
   
Колку багаж можам да земам со себе? Ko---- p------- m--- p-------?
Дваесет килограми. Dv------ k---.
Што, само дваесет килограми? Št-- s--- d------- k---?