македонски » хрватски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [trideset i sedam]

Na putu

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [trideset i sedam]

Na putu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Тој патува со мотор. On s- v--- m------.
Тој патува со велосипед. On s- v--- b-------.
Тој пешачи. On i-- p------.
   
Тој патува со брод. On p----- b-----.
Тој патува со чамец. On p----- č-----.
Тој плива. On p----.
   
Дали овде е опасно? Da l- j- o---- o-----?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Da l- j- o---- o----- s-- s--------?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Da l- j- o----- š----- n---?
   
Ние го погрешивме патот. Po--------- s-- p--.
Ние сме на погрешен пат. Na k----- s-- p---.
Ние мораме да се вратиме. Mo---- s- v------.
   
Каде може овде да се паркира? Gd-- s- o---- m--- p--------?
Има ли овде паркиралиште? Im- l- o---- p-----------?
Колку долго може овде да се паркира? Ko---- d--- s- m--- o---- p--------?
   
Возите ли скии? Da l- s------?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Id--- l- ž------ g---?
Може ли овде да се изнајмат скии? Mo-- l- s- o---- i-------- s----?