македонски » хрватски   Во училиште


4 [четири]

Во училиште

-

+ 4 [četiri]

+ U školi

4 [четири]

Во училиште

-

4 [četiri]

U školi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Каде сме? Gd-- s-- m-? +
Ние сме во училиштето. Mi s-- u š----. +
Ние имаме настава. Im--- n------. +
   
Ова се учениците. Ov- s- u------. +
Ова е наставничката. Ov- j- u---------. +
Ова е одделението. Ov- j- r-----. +
   
Што правиме? Št- r-----? +
Ние учиме. Uč---. +
Ние учиме еден јазик. Uč--- j----. +
   
Јас учам англиски. Uč-- e-------. +
Ти учиш шпански. Uč-- š---------. +
Тој учи германски. On u-- n-------. +
   
Ние учиме француски. Uč--- f--------. +
Вие учите италијански. Uč--- t---------. +
Тие учат руски. On- u-- r----. +
   
Учењето јазици е интересно. Uč--- j----- j- i-----------. +
Ние сакаме да ги разбираме луѓето. Že---- r-------- l----. +
Ние сакаме да зборуваме со луѓето. Že---- r---------- s l------. +