македонски » хрватски   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [četrdeset i jedan]

Orijentacija

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [četrdeset i jedan]

Orijentacija

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Каде е бирото за информации за туристи? Gd-- j- t--------- u---?
Имате ли за мене една карта на градот? Im--- l- p--- g---- z- m---?
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? Mo-- l- s- o---- r---------- h------- s---?
   
Каде е стариот дел од градот? Gd-- j- s---- g---?
Каде е катедралата? Gd-- j- k--------?
Каде е музејот? Gd-- j- m----?
   
Каде може да се купат поштенски марки? Gd-- s- m--- k----- p-------- m----?
Каде може да се купи цвеќе? Gd-- s- m--- k----- c------?
Каде може да се купат возни карти? Gd-- s- m--- k----- v---- k----?
   
Каде е пристаништето? Gd-- j- l---?
Каде е пазарот? Gd-- j- t------?
Каде е замокот? Gd-- j- d-----?
   
Кога започнува обиколката? Ka-- p------ (t---------) o-------?
Кога завршува обиколката? Ka-- z------- (t---------) o-------?
Колку долго трае обиколката? Ko---- d--- t---- (t---------) o-------?
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. Že--- v----- k--- g----- n-------.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. Že--- v----- k--- g----- t---------.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. Že--- v----- k--- g----- f--------.