македонски » хрватски   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [četrdeset i četiri]

Izlaziti navečer

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [četrdeset i četiri]

Izlaziti navečer

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Има ли овде дискотека? Im- l- o---- d----?
Има ли овде ноќен клуб? Im- l- o---- n---- k---?
Има ли овде кафеана? Im- l- o---- k-----?
   
Што има вечерва во театар? Št- i-- v------ u k--------?
Што има вечерва во кино? Št- i-- v------ u k---?
Што има вечерва на телевизија? Št- i-- v------ n- t---------?
   
Има ли уште билети за театар? Im- l- j-- k----- z- k--------?
Има ли уште билети за кино? Im- l- j-- k----- z- k---?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Im- l- j-- k----- z- n-------- u-------?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Že--- s------ p---- o-----.
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Že--- s------ n----- u s------.
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Že--- s------ p---- n-------.
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Mo---- l- m- n---- p----------?
Кога започнува претставата? Ka-- p------ p--------?
Можете ли да ми обезбедите една карта? Mo---- l- m- n------- k----?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Je l- o---- u b------ i-------- z- g---?
Има ли овде во близината тениско игралиште? Је l- o---- u b------ t------ t----?
Има ли овде во близината затворен базен? Је l- o---- u b------ z-------- k--------?