македонски » хрватски   Во трговски центар


52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

+ 52 [pedeset i dva]

+ U robnoj kući

52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [pedeset i dva]

U robnoj kući

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Ќе одиме ли во трговскиот центар? Id--- l- u j---- r---- k---? +
Јас морам да пазарувам. Mo--- o------ k-----. +
Сакам многу да накупам. Ho-- p--- t--- k-----. +
   
Каде се канцелариските материјали? Gd-- s- u------ a------? +
Ми требаат пликови и хартија за писма. Tr---- o------- i p---- z- p----. +
Ми требаат пенкала и маркери. Tr---- k------- i f---------. +
   
Каде е мебелот? Gd-- j- n--------? +
Ми треба еден шкаф и една комода. Tr---- o---- i k-----. +
Ми треба една работна маса и еден регал. Tr---- p----- s--- i p-----. +
   
Каде се играчките? Gd-- s- i------? +
Ми треба една кукла и едно плишано мече. Tr---- l---- i m---------. +
Ми треба еден фудбал и една шаховска табла. Tr---- n-------- l---- i š--. +
   
Каде е алатот? Gd-- j- a---? +
Ми треба еден чекан и една клешта. Tr---- č---- i k-------. +
Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер. Tr---- b------- i o------. +
   
Каде е накитот? Gd-- j- n----? +
Ми треба едно ланче и една нараквица. Tr---- l----- i n--------. +
Ми треба еден прстен и обетки. Tr---- p----- i n-------. +