македонски » хрватски   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [pedeset i pet]

Raditi

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [pedeset i pet]

Raditi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Што сте по занимање? Št- s-- p- z--------?
Мојот сопруг е лекар по занимање. Mo- m-- j- l------- p- z--------.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Ra--- p--- r----- v------ k-- m--------- s-----.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Us---- ć--- d----- m-------.
Но даноците се високи. Al- p----- s- v-----.
И здравственото осигурување е високо. I z---------- o--------- j- s----.
   
Што сакаш да бидеш? Št- ž---- j----- p------?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Že--- b--- i-------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. St------ ć- n- s----------.
   
Јас сум практикант. Ja s-- p---------.
Јас не заработувам многу. Ne z-------- p---.
Јас сум на пракса во странство. Od------- p----------- s--- u i---------.
   
Ова е мојот шеф. Ov- j- m-- š--.
Јас имам љубезни колеги. Im-- d---- k-----.
Напладне секогаш одиме во кантината. U p---- u----- i---- u k------.
   
Јас барам едно работно место. Tr---- r---- m-----.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Ve- s-- g----- d--- b-- p----.
Во оваа земја има премногу невработени. U o--- z----- i-- p------ n-----------.