македонски » хрватски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ 59 [pedeset i devet]

+ U pošti

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [pedeset i devet]

U pošti

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Каде е најблиската пошта? Gd-- j- n------- p----? +
Далеку ли е до најблиската пошта? Je l- d----- d- n------- p----? +
Каде е најблиското поштенско сандаче? Gd-- j- n------- p-------- s-------? +
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Tr---- n------- p--------- m----. +
За една картичка и едно писмо. Za r---------- i p----. +
Колку чини поштарината за Америка? Ko---- j- p-------- z- A------? +
   
Колку е тежок пакетот? Ko---- j- t---- p----? +
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Mo-- l- g- p------ z------ p-----? +
Колку долго трае, додека да пристигне? Ko---- d--- t---- d-- s-----? +
   
Каде можам да телефонирам? Gd-- m--- t-----------? +
Каде е следната телефонска говорница? Gd-- j- n------- t--------- g--------? +
Имате ли телефонски картички? Im--- l- t--------- k------? +
   
Имате ли телефонски именик? Im--- l- t--------- i-----? +
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Zn--- l- p------ b--- z- A-------? +
Само момент, да проверам. Tr------- p------- ć-. +
   
Линијата е секогаш зафатена. Ve-- j- s----- z------. +
Кој број го биравте? Ko-- s-- b--- b-----? +
Најпрво морате да изберете нула. Mo---- p--- b----- n---! +