македонски » хрватски   Редни броеви


61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [šezdeset i jedan]

Redni brojevi

61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [šezdeset i jedan]

Redni brojevi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Првиот месец е јануари. Pr-- m----- j- s-------. +
Вториот месец е февруари. Dr--- m----- j- v------. +
Третиот месец е март. Tr--- m----- j- o-----. +
   
Четвртиот месец е април. Če----- m----- j- t------. +
Петтиот месец е мај. Pe-- m----- j- s------. +
Шесттиот месец е јуни. Še--- m----- j- l-----. +
   
Шест месеци се половина година. Še-- m------ j- p--- g-----. +
јануари, февруари, март Si------- v------- o-----, +
април, мај, јуни. tr------ s------ i l-----. +
   
Седмиот месец е јули. Se--- m----- j- s-----. +
Осмиот месец е август. Os-- m----- j- k------. +
Деветтиот месец е септември. De---- m----- j- r----. +
   
Десеттиот месец е октомври. De---- m----- j- l-------. +
Единаесеттиот месец е ноември. Je-------- m----- j- s------. +
Дванаесеттиот месец е декември. Dv------- m----- j- p-------. +
   
Дванаесет месеци се една година. Dv------ m------ j- j---- g-----. +
јули, август, септември, Sr----- k------- r----, +
октомври, ноември, декември. li------- s------ i p-------. +