македонски » хрватски   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

8 [osam]

Vrijeme

8 [осум]

Часови / Време

-

8 [osam]

Vrijeme

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Извинете! Op-------!
Колку е часот, Ве молам? Ko---- j- s---- M---- V--?
Благодарам многу. Hv--- v-- p---.
   
Часот е еден. Je--- j- s--.
Часот е два. Dv- s- s---.
Часот е три. Tr- s- s---.
   
Часот е четири. Če---- s- s---.
Часот е пет. Pe- j- s---.
Часот е шест. Še-- j- s---.
   
Часот е седум. Se--- j- s---.
Часот е осум. Os-- j- s---.
Часот е девет. De--- j- s---.
   
Часот е десет. De--- j- s---.
Часот е единаесет. Je------- j- s---.
Часот е дванаесет. Dv------ j- s---.
   
Една минута има шеесет секунди. Je--- m----- i-- š------- s------.
Еден час има шеесет минути. Je--- s-- i-- š------- m-----.
Еден ден има дваесет и четири часа. Je--- d-- i-- d------- i č----- s---.