македонски » хрватски   Придавки 3


80 [осумдесет]

Придавки 3

-

+ 80 [osamdeset]

+ Pridjevi 3

80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [osamdeset]

Pridjevi 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Таа има куче. On- i-- p--. +
Кучето е големо. Pa- j- v----. +
Таа има големо куче. On- i-- v------ p--. +
   
Таа има куќа. On- i-- k---. +
Куќата е мала. Ku-- j- m---. +
Таа има една мала куќа. On- i-- m--- k---. +
   
Тој живее во хотел. On ž--- u h-----. +
Хотелот е евтин. Ho--- j- j-----. +
Тој живее во евтин хотел. On ž--- u j------- h-----. +
   
Тој има автомобил. On i-- a---. +
Автомобилот е скап. Au-- j- s---. +
Тој има скап автомобил. On i-- s---- a---. +
   
Тој чита еден роман. On č--- r----. +
Романот е досаден. Ro--- j- d------. +
Тој чита еден досаден роман. On č--- d------ r----. +
   
Таа гледа еден филм. On- g---- f---. +
Филмот е интересен. Fi-- j- n----. +
Таа гледа еден интересен филм. On- g---- n---- f---. +