македонски » хрватски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [devedeset i četiri]

Veznici 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [devedeset i četiri]

Veznici 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиhrvatski
Чекај, додека да престане дождот. Če--- d-- k--- n- p-------.
Чекај, додека да бидам готов / готова. Če--- d-- n- b---- g----.
Чекај, додека тој да се врати. Če--- d-- s- o- n- v----.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Če--- d-- m- s- k--- n- o----.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Če--- d-- f--- n- z-----.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Če--- d-- n- b--- z----- s------ n- s-------.
   
Кога патуваш на одмор? Ka-- p------ n- g------- o----?
Уште пред летниот распуст? Jo- p---- l------ p-------?
Да, уште пред да започне летниот распуст. Da- j-- p---- n--- š-- p---- l----- p-------.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Po----- k--- p---- n--- š-- d--- z---.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Op--- r--- p---- n--- š-- s------ z- s---.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Za----- p----- p---- n--- š-- i-----.
   
Кога ќе се вратиш дома? Ka-- ć-- d--- k---?
По наставата? Po----- n------?
Да, откако ќе заврши наставата. Da- n---- š-- n------ z-----.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Na--- š-- j- i--- n------- n--- v--- m---- r-----.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Na--- š-- j- i------ p----- o----- j- u A------.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Na--- š-- j- o----- u A------- p----- j- b----.