македонски » унгарски   Месеци


11 [единаесет]

Месеци

-

11 [tizenegy]

Hónapok

11 [единаесет]

Месеци

-

11 [tizenegy]

Hónapok

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
јануари ja---r
февруари fe----r
март má----s
   
април áp----s
мај má--s
јуни jú---s
   
Ова се шест месеци. Ez h-- h----.
јануари, февруари, март, Ja----- f------- m------,
април, мај и јуни. áp------ m---- é- j-----.
   
јули jú---s
август au------s
септември sz-------r
   
октомври ok----r
ноември no-----r
декември de-----r
   
Ова се исто така шест месеци. Ez i- h-- h----.
јули, август, септември Jú----- a--------- s--------r
октомври, ноември, декември. ok------ n------- é- d-------.