македонски » унгарски   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

13 [tizenhárom]

Tevékenységek

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [tizenhárom]

Tevékenységek

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Што прави Марта? Mi- c----- M-----?
Таа работи во канцеларија. Az i------- d-------.
Таа работи на компјутер. Sz---------- d-------.
   
Каде е Марта? Ho- v-- M-----?
Во кино. A m------.
Таа гледа филм. Me---- e-- f-----.
   
Што прави Петар? Mi- c----- P----?
Тој студира на универзитет. Az e-------- t----.
Тој студира јазици. Ny------- t----.
   
Каде е Петар? Ho- v-- P----?
Во кафуле. A k--------.
Тој пие кафе. Ká--- i----.
   
Каде сакаат да одат тие? Ho-- m----- s-------?
На концерт. Ko-------.
Тие со задоволство слушаат музика. Sz------- z---- h--------.
   
Каде не сакаат да одат тие ? Ho-- n-- s-------- m----?
Во диско. A d-------.
Тие не танцуваат со задоволство. Ne- s-------- t-------.