македонски » унгарски   Во куќа


17 [седумнаесет]

Во куќа

-

17 [tizenhét]

A házban

17 [седумнаесет]

Во куќа

-

17 [tizenhét]

A házban

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Еве ја нашата куќа. It- v-- a m- h-----.
Горе е покривот. Fe-- v-- a t---.
Долу е подрумот. Le-- v-- a p----.
   
Позади куќата има градина. A h-- m----- v-- e-- k---.
Пред куќата нема улица. A h-- e---- n---- u---.
Покрај куќата има дрвја. A h-- m------ f-- v-----.
   
Еве го мојот стан. It- v-- a- é- l------.
Овде се кујната и бањата. It- v-- a k----- é- a f---------.
Таму се дневната соба и спалната соба. Ot- v-- a n------ é- a h--------.
   
Влезната врата е затворена. A h-- a----- b- v-- z----.
Но прозорците се отворени. De a- a------ n----- v-----.
Денес е жешко. Ma h---- / f------- v--.
   
Ние одиме во дневната соба. Be------- a n--------.
Таму има една софа и една фотеља. Ot- v-- e-- k----- é- e-- f----.
Седнете! Fo------- h-----!
   
Таму стои мојот компјутер. Ot- á-- a s-----------.
Таму стои мојот стерео уред. Ot- á-- a h---------------.
Телевизорот е сосема нов. A t-------- t------- ú-.