македонски » унгарски   Во кујната


19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [tizenkilenc]

A konyhában

19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [tizenkilenc]

A konyhában

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Имаш ли нова кујна? Új k------ v--?
Што сакаш да готвиш денес? Mi- a----- m- f----?
Готвиш ли на електрична струја или на гас? Vi-------- v--- g----- f----?
   
Треба ли да го исечам кромидот? Fe------- a h------?
Треба ли да ги излупам компирите? Me--------- a b--------?
Треба ли да ја измијам салатата? Me------- a s------?
   
Каде се чашите? Ho- v----- a p------?
Каде се садовите? Ho- v-- a- e----?
Каде е приборот за јадење? Ho- v-- a- e--------?
   
Имаш ли отварач за конзерви? Va- e-- k------------?
Имаш ли отварач за шишиња? Va- e-- s--------?
Имаш ли извлекувач за плута? Va- e-- d--------?
   
Дали ја готвиш супата во оваа тенџере? Eb--- a f------- f---- a l-----?
Ја пржиш ли рибата во оваа тава? Eb--- a s---------- s---- a h----?
Го печеш ли зеленчукот на оваа скара? Eb--- a g----------- g-------- a z--------?
   
Јас ја покривам масата. Me-------- a- a------.
Овде се ножевите, вилушките и лажиците. It- v----- a k----- a v----- é- a k------.
Овде се чашите, чиниите и салфетите. It- v----- a p------- a t------- é- a s--------.