македонски » унгарски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

+ 2 [kettő]

+ Család

2 [два]

Фамилија

-

2 [kettő]

Család

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
дедо a n-----a +
баба a n------a +
тој и таа ő (f---- / f--) é- ő (n- / l---) +
   
татко az a-a +
мајка az a--a +
тој и таа ő (a f---- / f--) é- ő (a n- / l---) +
   
син a f-- (v-------- a f--) +
ќерка a l--- (v-------- a l----) +
тој и таа ő (a f---- / f--) é- ő (a n- / l---). +
   
брат a f--------r +
сестра a l----------r +
тој и таа ő (a f---- / f--) é- ő (a n- / l---) +
   
чичко a n-------i +
тетка a n------i +
тој и таа ő (a f---- / f--) é- ő (a n- / l---) +
   
Ние сме една фамилија. Mi e-- c----- v------. +
Фамилијата не е мала. A c----- n-- k----. +
Фамилијата е голема. A c----- n---. +