македонски » унгарски   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [huszonöt]

A városban

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [huszonöt]

A városban

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Би сакал / сакала кон железничката станица. A v------------- s-------- m----.
Би сакал / сакала кон аеродромот. A r---------- s-------- m----.
Би сакал / сакала во центарот на градот. A v------------- s-------- m----.
   
Како да стигнам до железничката станица? Ho---- j---- e- a v--------------?
Како да стигнам до аеродромот? Ho---- j---- e- a r-----------?
Како да стигнам до центарот на градот? Ho---- j---- e- a v-------------?
   
Ми треба такси. Sz------- v-- e-- t-----.
Ми треба карта на градот. Sz------- v-- e-- v------------.
Ми треба хотел. Sz------- v-- e-- h------.
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. Eg- a---- s-------- b------.
Еве ја мојата кредитна картичка. It- v-- a h-----------.
Еве ја мојата возачка дозвола. It- v-- a j------------.
   
Што има да се види во градот? Mi- l---- m------- a v-------?
Појдете во стариот дел на градот. Me------ a- ó-------.
Направете една градска обиколка. Cs--------- e-- v-------- k-------.
   
Појдете на пристаништето. Me------ a k--------!
Направете една пристанишна обиколка. Cs--------- e-- k------ k---------.
Кои други знаменитости ги има освен тоа? Mi---- l--------- v----- m-- e--- k----?