македонски » унгарски   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

+ 26 [huszonhat]

+ A természetben

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [huszonhat]

A természetben

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Ја гледаш ли кулата таму? Lá--- o-- a t------? +
Ја гледаш ли планината таму? Lá--- o-- a h-----? +
Го гледаш ли селото таму? Lá--- o-- a f----? +
   
Ја гледаш ли реката таму? Lá--- o-- a f-----? +
Го гледаш ли мостот таму? Lá--- o-- a h----? +
Го гледаш ли езерото таму? Lá--- o-- a t----? +
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. A m---- o-- t------ n----. +
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. A f- o-- t------ n----. +
Тој камен овде, ми се допаѓа. A k- i-- t------ n----. +
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. A p--- o-- t------ n----. +
Таа градина таму, ми се допаѓа. A k--- o-- t------ n----. +
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. A v---- i-- t------ n----. +
   
Мислам дека ова е убаво. Ez- c-------- / h-------- / a--------- t------. +
Мислам дека ова е интересно. Ez- é--------- t------. +
Мислам дека ова е прекрасно. Ez- g---------- t------. +
   
Мислам дека ова е грдо. Ez- c-------- t------. +
Мислам дека ова е досадно. Ez- u--------- t------. +
Мислам дека ова е ужасно. Ez- b----------- t------. +