македонски » унгарски   Во хотел – пристигнување


27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [huszonhét]

A hotelban – érkezés

27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [huszonhét]

A hotelban – érkezés

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Имате ли една слободна соба? Va- e-- s----- s-------?
Јас резервирав една соба. Fo------- e-- s-----.
Моето презиме е Милер. A n---- M-----.
   
Ми треба една еднокреветна соба. Sz------- v-- e-- e------- s------.
Ми треба една двокреветна соба. Sz------- v-- e-- k------- s------.
Колку чини собата за една вечер? Me------ k---- a s---- é-----------?
   
Јас би сакал / сакала една соба со бања. Sz------- e-- s----- f------------.
Јас би сакал / сакала една соба со туш. Sz------- e-- s----- z----------.
Можам ли да ја погледнам собата? Lá------- a s-----?
   
Има ли овде гаража? Va- i-- g-----?
Има ли овде сеф? Va- i-- p-------------?
Има ли овде факс? Va- i-- t------?
   
Добро, ќе ја земам собата. Jó- k------- a s-----.
Еве ги клучевите. It- v----- a k------.
Еве го мојот багаж. It- v-- a c-------.
   
Во колку часот е појадокот? Há-- ó----- v-- r------?
Во колку часот е ручекот? Há-- ó----- v-- e---?
Во колку часот е вечерата? Há-- ó----- v-- v------?