македонски » унгарски   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [huszonkilenc]

A vendéglőben 1

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [huszonkilenc]

A vendéglőben 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Дали е слободна масава? Sz---- e- a- a-----?
Ве молам, ми треба менито. Ké--- s----- e-- é------.
Што би можеле да препорачате? Mi- t-- a-------?
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. Sz------- e-- s---.
Јас би сакал / сакала една минерална вода. Sz------- e-- á----------.
Би сакал / сакала еден сок од портокал. Sz------- e-- n---------.
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. Sz------- e-- k----.
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. Sz------- e-- k---- t-----.
Со шеќер, молам. Cu------- k----.
   
Јас би сакал / сакала еден чај. Sz------- e-- t---.
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. Sz------- e-- t--- c--------.
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. Sz------- e-- t--- t-----.
   
Имате ли цигари? Va- c----------?
Имате ли еден пепелник? Va- e-- h----------?
Имате ли запалака? Va- t---?
   
Мене ми фали една вилушка. Hi------ e-- v----. / N---- v-----.
Мене ми фали еден нож. Hi------ e-- k--. / N---- k----.
Мене ми фали една лажица. Hi------ e-- k----. / N---- k------.