македонски » унгарски   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

3 [három]

Megismerkedés

3 [три]

Запознавање

-

3 [három]

Megismerkedés

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Здраво! Sz--! +
Добар ден! Jó n----! +
Како си? Ho-- v---? +
   
Доаѓате ли од Европа? Ön E-------- j--? / Ö- e------? +
Доаѓате ли од Америка? Ön A--------- j--? / Ö- a-------? +
Доаѓате ли од Азија? Ön Á------- j--? / Ö- á-----? +
   
Во кој хотел живеете? Me---- h------- l----? +
Колку долго сте веќе овде? Mi--- v-- m-- i--? +
Колку долго останувате? Me---- m----? +
   
Ви се допаѓа ли овде? Te----- ö---- i--? +
Дали сте овде на одмор? Ön i-- n-----? +
Посетете ме! Lá-------- m-- e------! +
   
Еве ја мојата адреса. It- v-- a- é- c----. +
Ќе се видиме ли утре? Lá---- e------ h-----? +
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. Sa------- m-- m-- t----- v--. +
   
Чао! Sz--- / V------- (V-------- / C--- e-------------) +
Довидување! Vi------------! +
До наскоро! Ne------- t----------- / A k----- v-------------! +