македонски » унгарски   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

+ 34 [harmincnégy]

+ A vonatban

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [harmincnégy]

A vonatban

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Дали ова е возот за Берлин? Ez a v---- m--- B-------? +
Кога тргнува возот? Mi--- i---- a v----? +
Кога пристигнува возот во Берлин? Mi--- é------ m-- a v---- B-------? +
   
Простете, смеам ли да поминам? Bo------- e-------- ö- m------? +
Мислам дека ова е моето место. Az- h------ e- a- é- h-----. +
Мислам дека Вие седите на моето место. Az- h------ ö- a- é- h------- ü-. +
   
Каде е вагонот за спиење? Ho- v-- a h--------? +
Вагонот за спиење е на крајот од возот. A v---- v---- v-- a h--------. +
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. Ho- v-- a- é----------? – A- e-----. +
   
Можам ли да спијам долу? Al------- l---? +
Можам ли да спијам во средината? Al------- k------? +
Можам ли да спијам горе? Al------- f---? +
   
Кога ќе бидеме на границата? Mi--- é---- a h------? +
Колку долго трае патувањето до Берлин? Me---- i---- t--- a- ú- B-------? +
Дали возот доцни? Ké--- a v----? +
   
Имате ли нешто за читање? Va- v----- o------------? +
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Le--- i-- v----- e---- é- i-------- k----? +
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Fe-------- k---- h-- ó-----? +