македонски » унгарски   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

+ 36 [harminchat]

+ Tömegközlekedés

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [harminchat]

Tömegközlekedés

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Каде е автобуската станица? Ho- v-- a b----------? +
Кој автобус вози во центарот? Me---- b--- m--- a k--------? +
Која линија морам да ја земам? Me---- v------ k--- v--------? +
   
Дали морам да се прекачувам? Át k--- s-------? +
Каде морам да се прекачам? Ho- k--- á---------? +
Колку чини еден возен билет? Me------ k---- e-- j---? +
   
Колку автобуски станици има до центарот? Há-- m------ v-- a k--------? +
Овде морате да се симнете. It- k--- k-- / l---------. +
Морате да се симнете позади. Há--- k--- k-- / l---------. +
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. A k-------- m---- 5 p--- m---- j--. +
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. A k-------- v------- 10 p--- m---- j--. +
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. A k-------- b--- 15 p--- m---- j--. +
   
Кога вози последното метро? Mi--- m--- a- u----- m----? +
Кога вози последниот трамвај? Mi--- m--- a- u----- v-------? +
Кога вози последниот автобус? Mi--- m--- a- u----- b---? +
   
Дали имате возен билет? Va- j----? +
Возен билет? – Не, немам. Je----? – N--- n---- n----. +
Тогаш морате да платите казна. Ak--- b-------- k--- f-------. +