македонски » унгарски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [harminchét]

Úton / Útközben

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [harminchét]

Úton / Útközben

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Тој патува со мотор. Ő m------- m---.
Тој патува со велосипед. Ő b--------- m---.
Тој пешачи. Ő g----- m---.
   
Тој патува со брод. Ő h------.
Тој патува со чамец. Ő c---------.
Тој плива. Ő ú----.
   
Дали овде е опасно? Ve------- e- i--?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Ve------- e------ s--------?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Ve------- e--- s------?
   
Ние го погрешивме патот. El---------.
Ние сме на погрешен пат. Ro--- ú--- v------.
Ние мораме да се вратиме. Vi---- k--- f---------.
   
Каде може овде да се паркира? Ho- l---- i-- p-------?
Има ли овде паркиралиште? Va- i-- e-- p----------?
Колку долго може овде да се паркира? Me---- i---- l---- i-- p-------?
   
Возите ли скии? Sí-- ö-?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? A s-------- m--- f--?
Може ли овде да се изнајмат скии? Le--- i-- s------------- k----------?