македонски » унгарски   Прашања за патот


40 [четириесет]

Прашања за патот

-

+ 40 [negyven]

+ Megkérdezni az utat

40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [negyven]

Megkérdezni az utat

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Извинете! Bo------! +
Можете ли да ми помогнете? Tu--- n---- s-------? +
Каде има овде добар ресторан? Ho- v-- i-- e-- j- v-------? +
   
Појдете лево зад аголот. A s------- m----- b----. +
Потоа одете еден дел право напред. Ut--- e-------- e---- e-- d------. +
Потоа одете сто метри на десно. Me---- s--- m------ u---- j-----. +
   
Можете исто така да земете и автобус. Bu----- i- m----. +
Можете исто така да земете и трамвај. Vi--------- i- m----. +
Можете исто така да возите и позади мене. Eg-------- u----- i- j----. +
   
Како да стигнам до фудбалскиот стадион? Ho---- j---- e- a f---------------? +
Преминете го мостот ! Me---- á- a h----! +
Возете низ тунелот ! Me---- á- a- a-------! +
   
Возете до третиот семафор. Me---- a h------- j-----------. +
Потоа свртете на првата улица десно. Ut--- f-------- e- j----- a- e--- u----. +
Потоа возете право напред преку следната раскрсница. Ut--- m----- e-------- e----- á- a k-------- ú----------------! +
   
Извинете, како да стигнам до аеродромот? Bo------- h--- j---- e- a r----------? +
Најдобро е да земете метро. A l------- h- m------- m---. +
Возете се едноставно до последната станица. Me---- e--------- a v-----------! +