македонски » унгарски   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [negyvennégy]

Esti szórakozás

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [negyvennégy]

Esti szórakozás

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Има ли овде дискотека? Va- i-- e-- d-----?
Има ли овде ноќен клуб? Va- i-- e-- é------- k---?
Има ли овде кафеана? Va- i-- e-- k-----?
   
Што има вечерва во театар? Mi m--- m- a s---------?
Што има вечерва во кино? Mi m--- m- a m------?
Што има вечерва на телевизија? Mi m--- m- a t-----------?
   
Има ли уште билети за театар? Va---- m-- j----- a s--------?
Има ли уште билети за кино? Va---- m-- j----- a m-----?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Va---- m-- j----- a f------------?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Eg----- h---- s-------- ü---.
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Én v------ k------ s-------- ü---.
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Én e------ e--- s-------- ü---.
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Tu- n---- v------ a-------?
Кога започнува претставата? Mi--- k------- a- e------?
Можете ли да ми обезбедите една карта? Tu- n---- e-- b------ s-------?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Va- i-- a k------- e-- g--------?
Има ли овде во близината тениско игралиште? Va- i-- a k------- e-- t----------?
Има ли овде во близината затворен базен? Va- i-- a k------- e-- f----- u-----?