македонски » унгарски   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [negyvenöt]

A moziban

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [negyvenöt]

A moziban

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Ние сакаме во кино. Mo---- a------ m----.
Денес се прикажува еден добар филм. Ma e-- j- f--- l---.
Филмот е сосема нов. A f--- t------- ú-.
   
Каде е благајната? Ho- v-- a p------?
Има ли уште слободни места? Va---- m-- s----- h-----?
Колку чинат влезните билети? Me------ k------- a j-----?
   
Кога започнува претставата? Mi--- k------- a- e------?
Колку долго трае филмот? Me---- t--- a f---?
Може ли да се резервират билети? Le--- f------- j-------?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Há--- s-------- ü---.
Јас би сакал / сакала да седам напред. El-- s-------- ü---.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Kö----- s-------- ü---.
   
Филмот беше возбудлив. Iz------ f--- v---.
Филмот не беше досаден. A f--- n-- v--- u------.
Но книгата за филмот беше подобра. De a k---- a f------ k----- j--- v---.
   
Каква беше музиката? Mi---- v--- a z---?
Какви беа глумците? Mi------ v----- a s--------?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? Vo-- a---- f------?