македонски » унгарски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

+ 5 [öt]

+ Országok és nyelvek

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [öt]

Országok és nyelvek

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Џон е од Лондон. Jo-- l------. +
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- N--------------- v--. +
Тој зборува англиски. Ő a------ b-----. +
   
Марија е од Мадрид. Ma--- m------. +
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- S--------------- v--. +
Таа зборува шпански. Ő (n- / l----) s-------- b-----. +
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- é- M----- b--------. +
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- N------------- v--. +
Зборувате ли вие двајцата германски? Be------- m--------- n------? +
   
Лондон е главен град. Lo---- e-- f------. +
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- é- B----- i- f------. +
Главните градови се големи и бучни. A f-------- n----- é- z------. +
   
Франција се наоѓа во Европа. Fr----------- E-------- v--. +
Египет се наоѓа во Африка. Eg------ A-------- v--. +
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja--- Á------- v--. +
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ka---- É--------------- v--. +
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- K--------------- v--. +
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br------ D------------- v--. +