македонски » унгарски   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [ötven]

Az uszodában

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [ötven]

Az uszodában

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Денес е жешко. Ma h---- / f------- v--.
Ќе одиме ли на базен? Me----- a- u-------?
Имаш ли желба да одиме на пливање? Va- k----- ú---- m----?
   
Имаш ли пешкир? Va- e-- t---------?
Имаш ли гаќи за капење? Va- e-- f------------?
Имаш ли костим за капење? Va- e-- f---------?
   
Умееш ли да пливаш? Tu--- ú----?
Умееш ли да нуркаш? Tu--- b---------?
Умееш ли да скокаш во вода? Tu--- v---- u-----?
   
Каде е тушот? Ho- v-- a z-----?
Каде е кабината за пресоблекување? Ho- v----- a- ö------?
Каде се очилата за пливање? Ho- v-- a- ú-----------?
   
Длабока ли е водата? Mé-- a v--?
Чиста ли е водата? Ti---- a v--?
Топла ли е водата? Me--- a v--?
   
Се смрзнувам. Me-------. / F----.
Водата е премногу студена. A v-- t-- h----.
Излегувам сега од водата. Mo-- k------- a v-----.