македонски » унгарски   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [ötvenegy]

Vásárolni

51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [ötvenegy]

Vásárolni

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Сакам да одам во библиотеката. Kö-------- a----- m----.
Сакам да одам во книжарницата. Kö----------- a----- m----.
Сакам да одам до трафиката. Eg- ú------ b------ a----- m----.
   
Сакам да изнајмам една книга. Eg- k------ a----- k----------.
Сакам да купам една книга. Eg- k------ a----- v--------.
Сакам да купам еден весник. Eg- ú------ a----- v----.
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. A k--------- a----- m----- h--- e-- k------ k-----------.
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. A k------------ a----- m----- h--- e-- k------ v---------.
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. Az ú------ b------ a----- m----- h--- e-- ú------ v-----.
   
Сакам да одам кај оптичарот. Op-------- a----- m----.
Сакам да одам во супермаркетот. Az á------- a----- m----.
Сакам да одам кај пекарот. A p------- a----- m----.
   
Сакам да купам очила. Eg- s--------- a----- v----.
Сакам да купам овошје и зеленчук. Gy-------- é- z-------- a----- v--------.
Сакам да купам лепчиња и леб. Zs----- é- k------- a----- v--------.
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. A o--------- a----- m----- h--- v----- e-- s---------.
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. Az á------- a----- m----- h--- g--------- é- z-------- v---------.
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. A p------- a----- m----- h--- z------ é- k------- v---------.