македонски » унгарски   Во трговски центар


52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [ötvenkettő]

Az áruházban

52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [ötvenkettő]

Az áruházban

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Ќе одиме ли во трговскиот центар? El------- e-- á-------?
Јас морам да пазарувам. Be k--- v---------.
Сакам многу да накупам. So--- a----- v--------.
   
Каде се канцелариските материјали? Ho- v----- a- i----------?
Ми требаат пликови и хартија за писма. Sz------- v-- b---------- é- l-------------.
Ми требаат пенкала и маркери. Sz------- v-- g------------- é- f-----------.
   
Каде е мебелот? Ho- v----- a b------?
Ми треба еден шкаф и една комода. Sz------- v-- e-- s--------- é- e-- k------.
Ми треба една работна маса и еден регал. Sz------- v-- e-- í---------- é- e-- p-----.
   
Каде се играчките? Ho- v----- a j------?
Ми треба една кукла и едно плишано мече. Sz------- v-- e-- b----- é- e-- T---- m-----.
Ми треба еден фудбал и една шаховска табла. Sz------- v-- e-- f------------ é- e-- s-----.
   
Каде е алатот? Ho- v-- a s-------?
Ми треба еден чекан и една клешта. Sz------- v-- e-- k--------- é- e-- h-----------.
Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер. Sz------- v-- e-- f----- é- e-- c-----------.
   
Каде е накитот? Ho- v-- a- é-----?
Ми треба едно ланче и една нараквица. Sz------- v-- e-- l----- é- e-- k--------.
Ми треба еден прстен и обетки. Sz------- v-- e-- g------ é- f-----------.