македонски » унгарски   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [ötvennégy]

Bevásárlás

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [ötvennégy]

Bevásárlás

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Сакам да купам еден подарок. Sz------- v---- e-- a--------.
Но не нешто премногу скапо. De n-- t-- d-----.
Можеби една рачна ташна? Ta--- e-- k---------?
   
Која боја би ја сакале? Mi---- s---- s-------?
Црна, кафеава или бела? Fe------ b----- v--- f------?
Една голема или мала? Eg- n------ v--- e-- k-----?
   
Смеам ли да ја видам оваа? Me- s----- e-- n-----?
Дали таа е од кожа? Bő---- v--?
Или пак е од вештачки материјал? Va-- m------- v--?
   
Од кожа секако. Bő---- t------------.
Ова е еден особено добар квалитет. Ez e-- k-------- j- m------- á--.
И ташната навистина е со многу поволна цена. És a k-------- á-- v------ n----- k------.
   
Ми се допаѓа. Ez t------ n----.
Ќе ја земам. Ez- v-----.
Дали можам евентуално да ја заменам? Es----- v---------------- e--?
   
Се разбира. Ma----- é-------.
Ќе ја спакуваме како подарок. Be----------- m--- e-- a------.
Таму од спротива е благајната. A t--------- v-- a p------.