македонски » унгарски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ 59 [ötvenkilenc]

+ A postán

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [ötvenkilenc]

A postán

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Каде е најблиската пошта? Ho- v-- a l----------- p-----------? +
Далеку ли е до најблиската пошта? Me---- v-- a l----------- p-----------? +
Каде е најблиското поштенско сандаче? Ho- v-- a l----------- p--------? +
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Sz------- v-- e-- p-- b-------. +
За една картичка и едно писмо. Eg- k--------- é- e-- l------. +
Колку чини поштарината за Америка? Me------ k---- a p------- A--------? +
   
Колку е тежок пакетот? Mi---- n---- a c-----? +
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Kü------- l-----------? +
Колку долго трае, додека да пристигне? Me---- t--- m-- m---------? +
   
Каде можам да телефонирам? Ho- t---- t----------? +
Каде е следната телефонска говорница? Ho- v-- a l----------- t-----------? +
Имате ли телефонски картички? Va- t--------------? +
   
Имате ли телефонски именик? Va- e-- t------------? +
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Is---- ö- A------- h---------? +
Само момент, да проверам. Eg- p-------- u---- n----. +
   
Линијата е секогаш зафатена. A v---- m----- f------. +
Кој број го биравте? Me---- s----- h----? +
Најпрво морате да изберете нула. El----- a n----- k--- v----------! +