македонски » унгарски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [hat]

Olvasás és írás

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [hat]

Olvasás és írás

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Јас читам. Én o------.
Јас читам една буква. Eg- b---- o------.
Јас читам еден збор. Eg- s--- o------.
   
Јас читам една реченица. Eg- m------- o------.
Јас читам едно писмо. Eg- l------ o------.
Јас читам една книга. Eg- k------ o------.
   
Јас читам. Én o------.
Ти читаш. Te o------.
Тој чита. Ő o----.
   
Јас пишувам. Én í---.
Јас пишувам една буква. Eg- b---- í---.
Јас пишувам еден збор. Eg- s--- í---.
   
Јас пишувам една реченица. Eg- m------- í---.
Јас пишувам едно писмо. Eg- l------ í---.
Јас пишувам една книга. Eg- k------ í---.
   
Јас пишувам. Én í---.
Ти пишуваш. Te í---.
Тој пишува. Ő í-.