македонски » унгарски   Присвојни заменки 1


66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [hatvanhat]

Birtokos névmások 1

66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [hatvanhat]

Birtokos névmások 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
јас – мој én – e---m
Неможам да го најдам мојот / својот клуч. Ne- t------ a k--------.
Неможам да го најдам мојот / својот возен билет. Ne- t------ a j-------.
   
ти – твој te – t--d
Го најде ли твојот / својот клуч? Me--------- a k--------?
Го најде ли твојот / својот возен билет? Me--------- a j-------?
   
тој – негов ő – ö-é
Знаеш ли каде е неговиот клуч? Tu---- h--- h-- v-- a k-----?
Знаеш ли каде е неговиот возен билет? Tu---- h-- v-- a j----?
   
таа – нејзин ő – ö-é
Нејзините пари ги нема. A p---- e--------.
А и нејзината кредитна картичка ја нема. És a h------------ i- e--------.
   
ние – наш mi – m---k
Нашиот дедо е болен. A n-------- b----.
Нашата баба е здрава. A n--------- e---------.
   
вие – ваш ti – t----k
Деца, каде е вашиот татко? Gy------- h-- v-- a-------?
Деца, каде е вашата мајка? Gy------- h-- v-- a--------?