македонски » унгарски   треба / има потреба – сака


69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [hatvankilenc]

szüksége van valamire, kell – akarni

69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [hatvankilenc]

szüksége van valamire, kell – akarni

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Ми треба кревет. Sz------- v-- e-- á----. / N---- k--- e-- á--.
Сакам да спијам. Al---- a-----.
Има ли овде кревет? Va- i-- e-- á--?
   
Ми треба лампа. Sz------- v-- e-- l------. / N---- k--- e-- l----.
Сакам да читам. Ol----- a-----.
Има ли овде една лампа? Va- i-- e-- l----?
   
Ми треба телефон. Sz------- v-- e-- t--------. / N---- k--- e-- t------.
Сакам да телефонирам. Te--------- a-----.
Има ли овде телефон? Va- i-- e-- t------?
   
Ми треба камера. Sz------- v-- e-- f--------------. / N---- k--- e-- f------------.
Сакам да фотографирам. Fé--------- a-----.
Има ли овде камера? Va- i-- e-- f------------?
   
Ми треба компјутер. Sz------- v-- e-- s-----------. / N---- k--- e-- s---------.
Сакам да испратам една E-mail порака. Kü----- a----- e-- e------.
Има ли овде компјутер? Va- i-- e-- s---------?
   
Ми треба пенкало. Sz------- v-- e-- g-----------. / N---- k--- e-- g---------.
Сакам да напишам нешто. Ak---- v------ í---.
Има ли овде лист хартија и пенкало? Va- i-- e-- d---- p---- é- e-- g---------?